×

Groen en gezond

Elk kind verdient een gezonde start!

Wij zijn een gecertificeerde Gezonde Kinderopvang en kiezen ervoor om structureel de gezonde leefstijl van kinderen te bevorderen. Daarom is één van onze medewerkers opgeleid tot medewerker gezonde leefstijl. SKZ heeft een eigen voedingsbeleid, gebaseerd op de richtlijnen Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Gezonde voeding is belangrijk, zeker voor kinderen, omdat het de basis legt voor de gezondheid op latere leeftijd en bijdraagt aan de preventie van overgewicht, zowel op jonge leeftijd als op latere leeftijd.

Spelenderwijs bewegen

Daarnaast bieden we kinderen iedere dag veel mogelijkheden tot spelenderwijs bewegen. Hierdoor kunnen we een bijdrage leveren aan plezierbeleving door bewegen en spelen, preventie van overgewicht op jonge leeftijd en goede motorische, sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling. Door beweegspelletjes leren kinderen samen spelen en ontwikkelen zij het besef dat dagelijks bewegen normaal is voor ieder kind en bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Leuke, veilige en aangename buitenspeelruimtes

Ook buiten zijn is gezond. Het brengt kinderen in beweging. Wij bieden op onze locaties leuke, veilige en aangename buitenspeelruimtes. Daarnaast hebben we een aantal groene locaties met veel gras, struiken en een moestuintje. Veel scholen in Zwartewaterland zijn een Gezonde School. Daarmee ontstaat er een doorgaande leerlijn rondom gezond opgroeien.

Wil je meer informatie over Gezonde Opvang? Neem dan een kijkje op de website van Gezonde Kinderopvang.