×

Locatie Genemuiden

Centraal gelegen in Genemuiden

Kindercentrum de Kwaekerties is centraal gelegen in Genemuiden en biedt onderdak aan 2 kinderopvanggroepen, een peuterspeelgroep met voorschoolse educatie en twee buitenschoolse opvanggroepen.
Daarnaast biedt SKZ op 2 basisscholen peuterspeelgroep met voorschoolse educatie aan.

Kinderdagopvang

Aan de Stuivenbergstraat, fijn centraal gelegen in Genemuiden, is de locatie van SKZ Genemuiden gevestigd. Kinderdagopvang De Kwaekerties (“Kwaeken” is Genemuider dialect voor kletsen/praten) vind je aan de voorzijde van verenigingsgebouw d’ Overtoom. Wanneer de kinderen hier buiten spelen op het plein is er van alles te zien; de bus, grote trekkers, de brandweerauto’s die uit de kazerne komen rijden en vaak opa of oma die voorbij fietst.

Kinderdagopvang wordt aangeboden in een neutrale groep (De Kwebbels) en in een christelijke groep (De Kleine Ark). Beide groepen bieden dagopvang aan kinderen van 0-4 jaar. Het voordeel van een verticale groep is dat kinderen de gehele periode in dezelfde vertrouwde ruimte opgevangen worden. De mix van baby’s, dreumesen en peuters is leerzaam voor alle leeftijden in de groep.

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang wordt eveneens aangeboden in twee groepen; de Heppie Beezz en de Little Beezz. Kinderen in zowel onderbouw als bovenbouw van de basisschool vermaken zich prima in de gezellige groepsruimtes of op het plein.

Peuterspeelgroep ’t Startblok

Peuterspeelgroep ’t Startblok is ook gevestigd in deze locatie. Vanaf ongeveer 2,5 jaar zijn peuters hier welkom om te spelen, te leren en te ontdekken en vooral veel plezier te beleven met leeftijdsgenootjes. Zo staan de peuters in de startblokken voor een goed begin van hun tijd op de basisschool.

Reformatorische peuterspeelgroep Benjamin

Reformatorische peuterspeelgroep Benjamin is gevestigd in de basisscholen Eben-Haëzer  en Rehoboth. Peuters zijn welkom vanaf ongeveer 2,5 jaar. De Bijbel, en bijbehorende normen en waarden vormen de basis voor deze peuterspeelgroep, die kinderen spelenderwijs voorbereidt op de basisschool.